Termín:technická a priemyselná mikrobiológia: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=technická a priemyselná mikrobiológia
 
|Name=technická a priemyselná mikrobiológia
|Definition=mikrobiológia skúmajúca využívanie mikroorganizmov v priemysle kvasnom, mliekárenskom, potravinárskom, vo výrobe antibiotík, vitamínov, aminokyselín, pri zužitkovaní odpadových vôd a pri získavaní bielkovín z ropy a odpadových produktov
+
|Definition=[[Term:mikrobiológia|mikrobiológia]] skúmajúca využívanie [[Term:mikroorganizmus|mikroorganizmov]] v priemysle kvasnom, mliekárenskom, potravinárskom, vo výrobe antibiotík, vitamínov, aminokyselín, pri zužitkovaní odpadových vôd a pri získavaní bielkovín z ropy a odpadových produktov
 
|Field=vedy o živote, biológia, mikroorganizmus
 
|Field=vedy o živote, biológia, mikroorganizmus
 
|Related terms=mikrobiológia, všeobecná mikrobiológia, lekárska a veterinárna mikrobiológia, pôdna mikrobiológia
 
|Related terms=mikrobiológia, všeobecná mikrobiológia, lekárska a veterinárna mikrobiológia, pôdna mikrobiológia

Aktuálna revízia z 19:49, 9. december 2020

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: vedy o živote, biológia, mikroorganizmus
Definícia: mikrobiológia skúmajúca využívanie mikroorganizmov v priemysle kvasnom, mliekárenskom, potravinárskom, vo výrobe antibiotík, vitamínov, aminokyselín, pri zužitkovaní odpadových vôd a pri získavaní bielkovín z ropy a odpadových produktov
Zdroj: PODĽA: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Príbuzné termíny: mikrobiológia, všeobecná mikrobiológia, lekárska a veterinárna mikrobiológia, pôdna mikrobiológia