Termín:Acetobacter: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
 
(3 medziľahlé úpravy od 3 ďalších používateľov nie sú zobrazené)
Riadok 1: Riadok 1:
 
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=Acetobacter
 
|Name=Acetobacter
|Definition=rod paličkovitých octových gramnegat., aeróbnych paličkovitých baktérií čeľade ''Acetobacteriaceae'' s oxidačnými vlastnosťami; z etanolu tvoria kys. octovú. Nachádzajú sa v ovocí, ovocných šťavách a alkoholických nápojoch. Patrí sem ''A. aceti''.
+
|Definition=rod paličkovitých octových gramnegatívnych, aeróbnych paličkovitých baktérií čeľade ''Acetobacteriaceae'' s oxidačnými vlastnosťami, ktoré z etanolu tvoria kyselinu octovú
|Localized definitions=
+
|Field=biológia
|Field=
+
|Related terms=Acetobacteriaceae
|Localized fields=
+
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
|Bibliography=
 
|Translations=
 
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=
+
|Comment=Nachádzajú sa v ovocí, ovocných šťavách a alkoholických nápojoch. Patrí sem ''Acetobacter aceti''.
|Context source=
+
Termín vznikol spojením latinského ''acetum'' (ocot) a gréckeho ''bakterion''(baktéria).
|URL=
 
|Localized URLs=
 
|Approved=
 
|Comment=
 
 
}}
 
}}
 
 
[[Category:Medicína]]
 
[[Category:Medicína]]

Aktuálna revízia z 20:36, 23. február 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: biológia
Definícia: rod paličkovitých octových gramnegatívnych, aeróbnych paličkovitých baktérií čeľade Acetobacteriaceae s oxidačnými vlastnosťami, ktoré z etanolu tvoria kyselinu octovú
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Príbuzné termíny: Acetobacteriaceae
Poznámka: Nachádzajú sa v ovocí, ovocných šťavách a alkoholických nápojoch. Patrí sem Acetobacter aceti.

Termín vznikol spojením latinského acetum (ocot) a gréckeho bakterion(baktéria).