Termín:technická a priemyselná mikrobiológia: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Vytvorená stránka „{{Term |Name=x |Definition=x |Field=x }}“)
 
 
(2 medziľahlé úpravy od 2 ďalších používateľov nie sú zobrazené)
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
|Name=x
+
|Name=technická a priemyselná mikrobiológia
|Definition=x
+
|Definition=[[Term:mikrobiológia|mikrobiológia]] skúmajúca využívanie [[Term:mikroorganizmus|mikroorganizmov]] v priemysle kvasnom, mliekárenskom, potravinárskom, vo výrobe antibiotík, vitamínov, aminokyselín, pri zužitkovaní odpadových vôd a pri získavaní bielkovín z ropy a odpadových produktov
|Field=x
+
|Field=vedy o živote, biológia, mikroorganizmus
 +
|Related terms=mikrobiológia, všeobecná mikrobiológia, lekárska a veterinárna mikrobiológia, pôdna mikrobiológia
 +
|Bibliography=PODĽA: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
 +
|Acceptability=Odporúčaný
 
}}
 
}}
 +
[[Category:Epidemiológia a imunológia]]

Aktuálna revízia z 19:49, 9. december 2020

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: vedy o živote, biológia, mikroorganizmus
Definícia: mikrobiológia skúmajúca využívanie mikroorganizmov v priemysle kvasnom, mliekárenskom, potravinárskom, vo výrobe antibiotík, vitamínov, aminokyselín, pri zužitkovaní odpadových vôd a pri získavaní bielkovín z ropy a odpadových produktov
Zdroj: PODĽA: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Príbuzné termíny: mikrobiológia, všeobecná mikrobiológia, lekárska a veterinárna mikrobiológia, pôdna mikrobiológia