kyselina glutárová

Z STD
Verzia z 10:24, 17. máj 2018, ktorú vytvoril Kristina.bobekova (diskusia | príspevky) (Vytvorená stránka „{{Term |Name=kyselina glutárová |Definition=ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., ''M''ᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vz…“)
(rozdiel) ← Staršia verzia | Aktuálna úprava (rozdiel) | Novšia verzia → (rozdiel)
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: chémia
Definícia: ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., Mᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vzniká oxidáciou cyklopentanónu; používa sa v org. syntéze.
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Synonymum: acidum glutaricum