Termín:kyselina glutárová: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Vytvorená stránka „{{Term |Name=kyselina glutárová |Definition=ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., ''M''ᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vz…“)
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=kyselina glutárová
 
|Name=kyselina glutárová
|Definition=ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., ''M''ᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vzniká oxidáciou cyklopentanónu; používa sa v org. syntéze.
+
|Definition=ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., ''M''ᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vzniká oxidáciou cyklopentanónu; používa sa v org. syntéze
 
|Localized definitions=
 
|Localized definitions=
 
|Field=chémia
 
|Field=chémia

Verzia zo dňa a času 10:33, 17. máj 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: chémia
Definícia: ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., Mᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vzniká oxidáciou cyklopentanónu; používa sa v org. syntéze
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Synonymum: acidum glutaricum