kyselina glutárová
Z STD
Verzia z 09:24, 17. máj 2018, ktorú vytvoril Kristina.bobekova (diskusia | príspevky) (Vytvorená stránka „{{Term |Name=kyselina glutárová |Definition=ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., ''M''ᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vz…“)
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | chémia |
Definícia: | ac. glutaricum, kys. pentándiová, HOOC(CH₂)₃COOH, dvojsýtna kys., Mᵣ 132,11, t. t. 97,5 °C, t. v. 303 °C, vzniká oxidáciou cyklopentanónu; používa sa v org. syntéze. |
Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
Synonymum: | acidum glutaricum |