Termín:kyselina aminooctová: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
| Riadok 1: | Riadok 1: | ||
{{Term | {{Term | ||
|Name=kyselina aminooctová | |Name=kyselina aminooctová | ||
| − | |Definition=glycocolum, glycinum, | + | |Definition=glycocolum, glycinum, glycín, ČSL 4 |
|Field=chémia | |Field=chémia | ||
|Synonyms=acidum aminoaceticum | |Synonyms=acidum aminoaceticum | ||
Aktuálna revízia z 17:26, 14. apríl 2020
Odporúčaný termín [?]
| Oblasť: | chémia |
| Definícia: | glycocolum, glycinum, glycín, ČSL 4 |
| Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
| Sumárny vzorec: | C₂H₅NO₂ |
| Kontext: | Je to biely kryštalický prášok sladkej chuti, ľahko rozp. vo vode, veľmi ťaţko rozp. v 95 % liehu a prakticky nerozp. v chloroforme. Aminokyselina. Na parenterálne použitie musí vyhovovať skúške na pyrogénne látky. |
| Zdroj kontextu: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
| Synonymum: | acidum aminoaceticum |
| Poznámka: | Mᵣ 75,07 |