Termín:kyselina jódna: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Vytvorená stránka „{{Term |Name=kyselina jódna |Definition= |Localized definitions= |Field=chémia |Localized fields= |Related terms=jód |Synonyms=acidum hypoiodosum |Bibliography=Kadlec…“)
 
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
|Name=kyselina jódna
+
|Name=kyselina jodná
|Definition=
+
|Definition=HIO, v rozt. je žltkastej farby, je nestála kyselina, má oxidačné a bieliace vlastnosti
|Localized definitions=
 
 
|Field=chémia
 
|Field=chémia
|Localized fields=
 
 
|Related terms=jód
 
|Related terms=jód
 
|Synonyms=acidum hypoiodosum
 
|Synonyms=acidum hypoiodosum
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
|Translations=
 
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=
+
|Comment=Jej soli sú jódnany (hypojodity, ''Salia hypoiodosa'').
|Context source=
 
|URL=
 
|Localized URLs=
 
|Approved=
 
|Comment=
 
 
}}
 
}}
 
 
 
 
[[Category:Medicína]]
 
[[Category:Medicína]]

Aktuálna revízia z 14:51, 1. október 2019