Termín:žlčová kyselina: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Presun medzi kategoriami)
 
Riadok 7: Riadok 7:
 
|Related terms=
 
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
|Synonyms=
|Bibliography=JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001
+
|Bibliography=JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001.
 
|Translations=
 
|Translations=
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
Riadok 18: Riadok 18:
 
}}
 
}}
  
[[Category:Medicína (pôvodné termíny)]]
+
[[Category:Medicína]]

Aktuálna revízia z 20:04, 13. júl 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: Lekárska veda
Definícia: kyseliny emulgifikujúce tuky, čim zabezpečujú účinok pankreatickej lipázy a podporujú vytváranie miciel, ktoré majú význam pre transport a vstrebávanie tukov v tenkom čreve
Zdroj: JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001.