Termín:acetín: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
− | |||
{{Term | {{Term | ||
|Name=acetín | |Name=acetín | ||
− | |Definition=glycerylacetát | + | |Definition=glycerylacetát |
− | + | |Field=chémia | |
− | |Field= | ||
− | |||
− | |||
− | |||
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | ||
− | |||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
− | + | |Comment=Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle. | |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |Comment= | ||
}} | }} | ||
− | |||
[[Category:Medicína]] | [[Category:Medicína]] |
Aktuálna revízia z 10:58, 10. január 2018
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | chémia |
Definícia: | glycerylacetát |
Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
Poznámka: | Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle. |