Termín:acetín: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=acetín
 
|Name=acetín
|Definition=glycerylacetát; môže obsahovať 1, 2 al. 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kys. octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle.
+
|Definition=glycerylacetát
|Localized definitions=
+
|Field=chémia
|Field=
 
|Localized fields=
 
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
|Translations=
 
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=
+
|Comment=Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle.
|Context source=
 
|URL=
 
|Localized URLs=
 
|Approved=
 
|Comment=
 
 
}}
 
}}
 
 
[[Category:Medicína]]
 
[[Category:Medicína]]

Aktuálna revízia z 10:58, 10. január 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: chémia
Definícia: glycerylacetát
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Poznámka: Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle.