Termín:acerola: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
| Riadok 1: | Riadok 1: | ||
| − | |||
{{Term | {{Term | ||
|Name=acerola | |Name=acerola | ||
| − | |Definition= | + | |Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae'' |
| − | + | |Field=lekárstvo, farmakológia | |
| − | |Field= | ||
| − | |||
| − | |||
| − | |||
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | ||
| − | |||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
| − | + | |Comment=Označuje sa aj ako ''západoindické čerešne''. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g). | |
| − | |||
| − | |||
| − | |||
| − | |||
| − | |Comment= | ||
}} | }} | ||
| − | |||
[[Category:Medicína]] | [[Category:Medicína]] | ||
Verzia zo dňa a času 14:06, 9. január 2018
Odporúčaný termín [?]
| Oblasť: | lekárstvo, farmakológia |
| Definícia: | zrelé ovocie stredoamerickej rastliny Malpighia punicifolia L., Malpighiaceae |
| Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
| Poznámka: | Označuje sa aj ako západoindické čerešne. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g). |