Termín:lektíny: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 3: | Riadok 3: | ||
|Definition=bielkoviny najmä rastlinného pôvodu, ktoré viažu určité štruktúry obsahujúce cukry (glykoproteíny, polysacharidy) | |Definition=bielkoviny najmä rastlinného pôvodu, ktoré viažu určité štruktúry obsahujúce cukry (glykoproteíny, polysacharidy) | ||
|Field=lekárska veda, imunológia | |Field=lekárska veda, imunológia | ||
− | |Bibliography=Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. | + | |Bibliography=Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. |
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
|Comment=Sú schopné navodiť delenie lymfocytov v kultúre. Využívajú sa napr. fytohemaglutinín, konkavalín A, aby stimulovali bunky in vitro do proliferačnej aktivity. | |Comment=Sú schopné navodiť delenie lymfocytov v kultúre. Využívajú sa napr. fytohemaglutinín, konkavalín A, aby stimulovali bunky in vitro do proliferačnej aktivity. | ||
}} | }} | ||
[[Category:Epidemiológia a imunológia]] | [[Category:Epidemiológia a imunológia]] |
Verzia zo dňa a času 15:01, 10. december 2020
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | lekárska veda, imunológia |
Definícia: | bielkoviny najmä rastlinného pôvodu, ktoré viažu určité štruktúry obsahujúce cukry (glykoproteíny, polysacharidy) |
Zdroj: | Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. |
Poznámka: | Sú schopné navodiť delenie lymfocytov v kultúre. Využívajú sa napr. fytohemaglutinín, konkavalín A, aby stimulovali bunky in vitro do proliferačnej aktivity. |