Termín:agar: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=agar
 
|Name=agar
|Definition=prírodný polysacharid, lineárny polymér galaktózy, má vysokú schopnosť tvoriť gél, pripravuje sa z morských rias
+
|Definition=prírodný polysacharid, lineárny polymér galaktózy, ktorý má vysokú schopnosť tvoriť gél a ktorý sa pripravuje z morských rias
 
|Field=lekárska veda, farmaceutický priemysel
 
|Field=lekárska veda, farmaceutický priemysel
|Bibliography=Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.
+
|Bibliography=PODĽA: Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Comment=Používa sa na spevňovanie tekutých kultivačných médií pre potreby mikrobiológie.
 
|Comment=Používa sa na spevňovanie tekutých kultivačných médií pre potreby mikrobiológie.
 
}}
 
}}
 
[[Category:Epidemiológia a imunológia]]
 
[[Category:Epidemiológia a imunológia]]

Verzia zo dňa a času 10:49, 2. december 2020

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: lekárska veda, farmaceutický priemysel
Definícia: prírodný polysacharid, lineárny polymér galaktózy, ktorý má vysokú schopnosť tvoriť gél a ktorý sa pripravuje z morských rias
Zdroj: PODĽA: Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.

Poznámka: Používa sa na spevňovanie tekutých kultivačných médií pre potreby mikrobiológie.