Termín:ACD stabilizátor: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
{{Term | {{Term | ||
|Name=ACD stabilizátor | |Name=ACD stabilizátor | ||
− | |Definition=kyslý | + | |Definition=kyslý glukózovo-citrátový stabilizátor, konzervačná látka krvných konzerv |
|Field=chémia, biochémia | |Field=chémia, biochémia | ||
− | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | + | |Bibliography=PODĽA Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
|Comment=Pozostáva z citrónanu sodného (Acidum citricum) a dextrózy vo vodnom roztoku, pH asi 5,0. | |Comment=Pozostáva z citrónanu sodného (Acidum citricum) a dextrózy vo vodnom roztoku, pH asi 5,0. |
Aktuálna revízia z 09:08, 27. marec 2018
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | chémia, biochémia |
Definícia: | kyslý glukózovo-citrátový stabilizátor, konzervačná látka krvných konzerv |
Zdroj: | PODĽA Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
Poznámka: | Pozostáva z citrónanu sodného (Acidum citricum) a dextrózy vo vodnom roztoku, pH asi 5,0.
Názov vychádza z anglického pomenovania Acid-Citrate-Dextrose. |