Termín:acerola: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 2: | Riadok 2: | ||
|Name=acerola | |Name=acerola | ||
|Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae'' | |Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae'' | ||
− | |Field= | + | |Field=botanika, farmakológia |
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | ||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný |
Aktuálna revízia z 14:07, 9. január 2018
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | botanika, farmakológia |
Definícia: | zrelé ovocie stredoamerickej rastliny Malpighia punicifolia L., Malpighiaceae |
Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
Poznámka: | Označuje sa aj ako západoindické čerešne. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g). |