Termín:žlčová kyselina: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
(Presun medzi kategoriami) |
|||
Riadok 7: | Riadok 7: | ||
|Related terms= | |Related terms= | ||
|Synonyms= | |Synonyms= | ||
− | |Bibliography=JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001 | + | |Bibliography=JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001. |
|Translations= | |Translations= | ||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
Riadok 18: | Riadok 18: | ||
}} | }} | ||
− | [[Category:Medicína | + | [[Category:Medicína]] |
Aktuálna revízia z 20:04, 13. júl 2018
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | Lekárska veda |
Definícia: | kyseliny emulgifikujúce tuky, čim zabezpečujú účinok pankreatickej lipázy a podporujú vytváranie miciel, ktoré majú význam pre transport a vstrebávanie tukov v tenkom čreve |
Zdroj: | JAVORKA, Kamil a kol.: Lekárska fyziológia: učebnica pre lekárske fakulty, Vydavateľstvo Osveta, Martin 2001. |