Termín:pseudoalergia: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 3: | Riadok 3: | ||
|Definition=prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami | |Definition=prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami | ||
|Field=lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia | |Field=lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia | ||
− | |Bibliography=Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. | + | |Bibliography=Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. |
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
|Comment=Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich [[Term:histamín|histamín]] alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií). | |Comment=Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich [[Term:histamín|histamín]] alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií). | ||
}} | }} | ||
[[Category:Epidemiológia a imunológia]] | [[Category:Epidemiológia a imunológia]] |
Aktuálna revízia z 17:00, 10. december 2020
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia |
Definícia: | prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami |
Zdroj: | Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016. |
Poznámka: | Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich histamín alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií). |