Termín:pseudoalergia: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
Riadok 3: Riadok 3:
 
|Definition=prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami
 
|Definition=prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami
 
|Field=lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia
 
|Field=lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia
|Bibliography=Neuschlová M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.
+
|Bibliography=Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Comment=Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich [[Term:histamín|histamín]] alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií).
 
|Comment=Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich [[Term:histamín|histamín]] alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií).
 
}}
 
}}
 
[[Category:Epidemiológia a imunológia]]
 
[[Category:Epidemiológia a imunológia]]

Aktuálna revízia z 17:00, 10. december 2020

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: lekárska diagnóza, ochorenie, imunológia, alergia
Definícia: prejavy, ktoré pripomínajú alergiu avšak nie sú spôsobené príslušnými mechanizmami
Zdroj: Neuschlová, M. – Nováková, E. – Kompaníková, J.: Abeceda imunológie – terminologický slovník. Martin: Univerzita Komenského v Bratislave Jesseniova lekárska fakulta v Martine 2016.

Poznámka: Spôsobené sú vplyvom látok obsahujúcich histamín alebo látok, ktoré histamín neimunologickou cestou uvoľňujú (napr. potraviny, ktoré majú vyšší obsah histamínu alebo ho uvoľňujú v priebehu chemických reakcií v zažívacom trakte, prípadne pôsobením baktérií).