Termín:acerola: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
Riadok 2: Riadok 2:
 
|Name=acerola
 
|Name=acerola
 
|Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae''
 
|Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae''
|Field=lekárstvo, farmakológia
+
|Field=botanika, farmakológia
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
 
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný

Aktuálna revízia z 14:07, 9. január 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: botanika, farmakológia
Definícia: zrelé ovocie stredoamerickej rastliny Malpighia punicifolia L., Malpighiaceae
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Poznámka: Označuje sa aj ako západoindické čerešne. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g).