Termín:acerola: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
(Jedna medziľahlá úprava od rovnakého používateľa nie je zobrazená.) | |||
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
− | |||
{{Term | {{Term | ||
|Name=acerola | |Name=acerola | ||
− | |Definition= | + | |Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae'' |
− | + | |Field=botanika, farmakológia | |
− | |Field= | ||
− | |||
− | |||
− | |||
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. | ||
− | |||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
− | + | |Comment=Označuje sa aj ako ''západoindické čerešne''. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g). | |
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |Comment= | ||
}} | }} | ||
− | |||
[[Category:Medicína]] | [[Category:Medicína]] |
Aktuálna revízia z 14:07, 9. január 2018
Odporúčaný termín [?]
Oblasť: | botanika, farmakológia |
Definícia: | zrelé ovocie stredoamerickej rastliny Malpighia punicifolia L., Malpighiaceae |
Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
Poznámka: | Označuje sa aj ako západoindické čerešne. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g). |