Termín:acetín: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
| (2 medziľahlé úpravy od 2 ďalších používateľov nie sú zobrazené) | |||
| Riadok 1: | Riadok 1: | ||
| − | |||
{{Term | {{Term | ||
|Name=acetín | |Name=acetín | ||
| − | |Definition=glycerylacetát | + | |Definition=glycerylacetát |
| − | + | |Field=chémia | |
| − | |Field= | + | |Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
| − | |||
| − | |||
| − | |||
| − | |Bibliography= | ||
| − | |||
|Acceptability=Odporúčaný | |Acceptability=Odporúčaný | ||
| − | + | |Comment=Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle. | |
| − | |||
| − | |||
| − | |||
| − | |||
| − | |Comment= | ||
}} | }} | ||
| − | |||
[[Category:Medicína]] | [[Category:Medicína]] | ||
Aktuálna revízia z 10:58, 10. január 2018
Odporúčaný termín [?]
| Oblasť: | chémia |
| Definícia: | glycerylacetát |
| Zdroj: | Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993. |
| Poznámka: | Acetín môže obsahovať 1, 2 alebo 3 acetylové skupiny. Vzniká pri zahrievaní glycerolu s kyselinou octovou; vyskytuje sa v oleji z treščej pečene a masle. |