Termín:acerola: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
 
(3 medziľahlé úpravy od 3 ďalších používateľov nie sú zobrazené)
Riadok 1: Riadok 1:
 
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=acerola
 
|Name=acerola
|Definition=tzv. západoindické čerešne, zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae'', pp. najbohatší prírodný zdroj kys. askorbovej (1690 mg/100 g).
+
|Definition=zrelé ovocie stredoamerickej rastliny ''Malpighia punicifolia'' L., ''Malpighiaceae''
|Localized definitions=
+
|Field=botanika, farmakológia
|Field=
+
|Bibliography=Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.
|Localized fields=
 
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
|Bibliography=
 
|Translations=
 
 
|Acceptability=Odporúčaný
 
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=
+
|Comment=Označuje sa aj ako ''západoindické čerešne''. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g).
|Context source=
 
|URL=
 
|Localized URLs=
 
|Approved=
 
|Comment=
 
 
}}
 
}}
 
 
[[Category:Medicína]]
 
[[Category:Medicína]]

Aktuálna revízia z 15:07, 9. január 2018

Odporúčaný termín [?]

Oblasť: botanika, farmakológia
Definícia: zrelé ovocie stredoamerickej rastliny Malpighia punicifolia L., Malpighiaceae
Zdroj: Kadlec, O. et al.: Encyklopédia medicíny. I. Bratislava: Asklepios 1993.

Poznámka: Označuje sa aj ako západoindické čerešne. Ide pravdepodobne o najbohatší prírodný zdroj kyseliny askorbovej (1690 mg/100 g).