Termín:sušiareň: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=sušiareň
 
|Name=sušiareň
|Definition=místnost, budova nebo zařízení na sušení
+
|Definition=teplotne regulovateľné elektricky vyhrievané zariadenie na odstraňovanie vlhkosti alebo rozpúšťadla z tuhých látok a laboratórnych pomôcok pôsobením zvýšenej teploty, prúdiaceho suchého vyhriateho vzduch alebo infračerveného žiarenia
 
|Localized definitions=
 
|Localized definitions=
|Field=
+
|Field=Chémia
 
|Localized fields=
 
|Localized fields=
|Related terms=sušenie, sušiak, sušenie
+
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
|Synonyms=
|Bibliography=
+
|Bibliography=expert v oblasti chémie (Slovenská technická univerzita v Bratislave) podľa: BÍNA, J. a i.: Malá encyklopédia chémie, Obzor, Bratislava, 1981
|Translations={{Translation|Language=cs|Localized form=sušárna}}
+
|Translations=
|Acceptability=Normalizovaný
+
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=predaj, modernizácia sušiarne
+
|Context=Filtračný téglik sušte v odvažovačke s jej krytom vedľa nej v '''sušiarni'''. Po vysušení zatvorte odvažovačku a rýchlo ju preneste do exsikátora. Ak sa použije iné vybavenie než filtračný téglik, sušiace postupy v '''sušiarni''' sa vykonávajú takým spôsobom, ktorý umožňuje, aby sa suchá hmotnosť vlákien stanovila bez strát.
|Context source=
+
|Context source=nariadenie (EÚ) č. 1007/2011 o názvoch textilných vlákien a súvisiacom označení vláknového zloženia textilných výrobkov etiketou a iným označením, ktorým sa zrušuje smernica 73/44/EHS a smernice 96/73/ES a 2008/121/ES
|URL=
+
|URL=http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32011R1007:SK:NOT
 
|Localized URLs=
 
|Localized URLs=
 
|Approved=
 
|Approved=
|Comment=
+
|Comment=Podľa kontextu sa termín „oven“ môže preložiť aj ako „pec“, „trúba“ (mikrovlnná trúba) a pod.
 
}}
 
}}
  
 
+
[[Category:Chémia]]
 
 
[[Category:Technika]]
 

Aktuálna revízia z 13:10, 14. júl 2016

Nezverejnený termín

Na termíne sušiareň a iných termínoch kategórie Chémia ešte pracujeme. V tomto momente je obsah stránky neprístupný.

Späť na hlavnú stránku.