Termín:lyofilizácia: Rozdiel medzi revíziami

Z STD
Prejsť na: navigácia, hľadanie
 
 
Riadok 1: Riadok 1:
 
{{Term
 
{{Term
 
|Name=lyofilizácia
 
|Name=lyofilizácia
|Definition=pochod, při němž se ze zmrazeného materiálu ve vakuu odpařuje voda
+
|Definition=odstránenie vody zo zmrazenej látky, používané najčastejšie pri konzervácii ovocia a výrobe mrazených potravín
 
|Localized definitions=
 
|Localized definitions=
|Field=
+
|Field=Chémia,Potravinárska technológia,Farmaceutický priemysel
 
|Localized fields=
 
|Localized fields=
|Related terms=odparovanie
+
|Related terms=
 
|Synonyms=
 
|Synonyms=
|Bibliography=
+
|Bibliography=expert v oblasti chémie (Slovenská technická univerzita v Bratislave)
|Translations={{Translation|Language=cs|Localized form=lyofilizace}}
+
|Translations=
|Acceptability=Normalizovaný
+
|Acceptability=Odporúčaný
|Context=proces, systém lyofilizácie, stanovenie základných parametrov a lyofilizácie prírodných látok
+
|Context=
 
|Context source=
 
|Context source=
 
|URL=
 
|URL=
Riadok 18: Riadok 18:
 
}}
 
}}
  
 
+
[[Category:Chémia]]
 
 
[[Category:Technika]]
 

Aktuálna revízia z 13:00, 14. júl 2016

Nezverejnený termín

Na termíne lyofilizácia a iných termínoch kategórie Chémia ešte pracujeme. V tomto momente je obsah stránky neprístupný.

Späť na hlavnú stránku.