Termín:kadička: Rozdiel medzi revíziami
Z STD
Riadok 1: | Riadok 1: | ||
{{Term | {{Term | ||
|Name=kadička | |Name=kadička | ||
− | |Definition= | + | |Definition=základný druh chemického skla na rozpúšťanie, miešanie, zohrievanie kvapalín a uskutočňovanie chemických reakcií |
|Localized definitions= | |Localized definitions= | ||
− | |Field= | + | |Field=Chémia |
|Localized fields= | |Localized fields= | ||
− | |Related terms= | + | |Related terms= |
|Synonyms= | |Synonyms= | ||
− | |Bibliography= | + | |Bibliography=expert v oblasti chémie (Slovenská technická univerzita v Bratislave) podľa: Wikipédia > Beaker (glassware) |
− | |Translations= | + | |Translations= |
− | |Acceptability= | + | |Acceptability=Odporúčaný |
− | |Context= | + | |Context=Roztok v '''kadičke''' krátko povaríme a po vychladnutí prenesieme do odmernej banky a doplníme do 100 ml. |
− | |Context source= | + | |Context source=PAVELEKOVÁ, I. - ŽOLDOŠOVÁ, K.: Laboratórne cvičenia z analytickej chémie, Trnavská univerzita, 2001, ISBN 80-88774-94-2 |
− | |URL= | + | |URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Beaker_%28glassware%29,http://katchem.truni.sk/prilohy/LabCv_AnalCh.pdf |
|Localized URLs= | |Localized URLs= | ||
|Approved= | |Approved= | ||
Riadok 18: | Riadok 18: | ||
}} | }} | ||
− | + | [[Category:Chémia]] | |
− | |||
− | [[Category: |
Aktuálna revízia z 11:58, 14. júl 2016
Nezverejnený termínNa termíne kadička a iných termínoch kategórie Chémia ešte pracujeme. V tomto momente je obsah stránky neprístupný.
Späť na hlavnú stránku.